Stoombrouwerij de PimpelierERVAAR HET GENOT DAT U VERDIENT

https://www.vandebrouwer.nl/wp-content/uploads/2018/06/pimpelier_boemel_bier_200.jpg

WAAR HET BIER AL GENERATIES LANG DOOR DE ADEREN STROOMT

Veertig jaar vakmanschap
De traditionele brouwkunst. Die staat centraal bij Stoombierbrouwerij De Pimpelier. Zelfstudie, experimenteren en meer dan 30 jaar professionele ervaring bij grote brouwerijen proef je in het bier.
Traditie en technologie
In onze brouwerij vind je de traditionele koperen ketel waarin in de jaren veertig, -vijftig de proefbrouwsels van Stella Artois bieren werden gebrouwen. De ketel is grondig gereviseerd, de stoommachine en apparatuur geautomatiseerd. Een speciale combinatie van traditie en technologie.
Prat op kwaliteit
Zelf gekweekte gisten uit een unieke verzameling giststammen en een zorgvuldige selectie van de beste ingrediënten, gecombineerd met kennis en passie, garanderen een hoge kwaliteit van onze brouwsels.
Steeds weer een nieuwe smaak
Wij leggen onze ziel en zaligheid in het ontwikkelen van nieuwe smaken. Naast onze vaste biersoorten hebben we regelmatig gelimiteerde oplagen. Laat je verrassen door onze smaakcombinaties.

Binnen 24-uur verzonden

Bij iedere 12 stuks, gratis verzending

Veilig betalen met iDeal

Levering in NL & België 

Unieke bourgondische bieren

van brouwers uit alle streken

gecombineerd, keurig en vlot bij je thuis!

VAN BIERPAP NAAR PROFESSIONELE BROUWERIJ

Ergens eind jaren 70 in de vorige eeuw begint de passie voor bier bij de grondlegger van De Pimpelier, die toen nog een kleuter was. Eens in de week maakte zijn moeder bierpap voor opa. Als de geur van deze pap in huis hing was de kleuter niet weg te slaan en als opa niet uitkeek was de pap al op voordat hij aan tafel zat.

De kleuter werd een puber, brouwde zo nu en dan kleinschalig een eigen biertje en droomde van een eigen brouwerij. Al vroeg startte hij met het verzamelen van apparatuur. Zo tikte hij een prachtige ketel van Stella-Artois en materialen van Oranjeboom op de kop.

De puber werd volwassen en kreeg een carrière in het bier. Daarin deed hij niet alleen veel kennis en ervaring op over de brouwprocessen, maar verdiepte hij zich grondig in de kwaliteit van de grondstoffen en de smaak en smaakafwijkingen van de verschillende biersoorten.

Toen hij in 2008 de mogelijkheid kreeg een professionele brouwerij te bouwen liet hij deze kans niet aan zijn neus voorbijgaan. Zo werd Stoombierbrouwerij De Pimpelier een feit en al gauw een begrip in de omgeving.

De passie heeft ook zoonlief, Joeri, aangestoken. Joeri vond namelijk dat de Pimpelier bieren voor een breed publiek toegankelijk moesten zijn en bracht ze op de markt. Zo is er een winkel aan de brouwerij gebouwd en kwam er een website waarop de bieren besteld kunnen worden. Wie de winkel bezoekt kan meteen een blik in de brouwerij werpen.

Recept opa’s bierpap

Breng 33 cl melk aan de kook en bind deze met custardpudding (best dik). Voeg een fles Pimpelier bier toe en breng op smaak met suiker. Warm nog even door en smullen maar!

De waardering van www.vandebrouwer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.